Romaanin rakenne on avain onnistuneeseen teokseen

Kirjallisuus
by Asta/ on 06 May 2021

Romaanin rakenne on avain onnistuneeseen teokseen

Romaanin rakenne ei ole sama asia kuin muiden teosten rakenteiden ”kapea” tai ”leveä” rakenne. Siinä lukijan on luettava vain yksi tai kaksi lukua kerrallaan, ennen kuin hän ymmärtää, mitä tapahtuu. Kirjoitusprosessin alkuvaiheessa kirjoittaminen ei tarkoita, että sinun pitäisi pysyä suunnitelmassa, jos se ei sovi kirjaasi. Voit muuttaa rakennetta tarinasi mukaan. Ajattele rakennetta kehykseksi, joka tukee luovaa kirjoittamista. Ei vain suunnitelmana, jota pitää noudattaa tai seurata.

Romaanin rakenne ja yleisimmät virheet

Ilman kehystä kirjalla ei ole selkeää juontaa. On pelkästään löysää tekstiä, joka tarvitsee sitoa kokonaisuuteen. Useimmille hahmoille ei ole todellista henkilökehitystä. Hahmoilla ei ole selkeää merkitystä tarinan etenemisestä. Suurin osa heistä on vain sivuhahmoina päähenkilön kanssa. Päähenkilö on ainoa, joka todella kehittyy. Jotkut hahmot eivät edes kehity merkittävällä tavalla ja niille annetaan liian vähän motivaatiota.

Kun olet aloittanut romaanin kirjoittamisen, voit tarkistaa säännöllisesti rakennesuunnitelmasi ja lisätä muistiinpanoja syventämään asiaankuuluvia osioita. Luvun rakenteen tulee toimia löyhänä oppaana kunkin luvun luomisesta. Ole valmis tarkistamaan romaanirakenne säännöllisin väliajoin varmistaaksesi, että kirjoitat parasta mahdollista kirjaa. Seitsemän veljestä -romaani on hyvä esimerkki jouhevasta tarinankerronnasta ja hyvin koostetusta rakenteesta.

Opi muilta kirjoittajilta

Voit kehittää paremman tarinan ja terävöittää tekstisi ymmärtämällä romaaneille yhteisiä rakenteita. Kirjailijat, jotka kertovat tarinansa eri tavalla kuin sinä, hyötyvät jokaisen tarinan tuntemisesta ja käytöstä. Ajattele, kuinka rakennat tarinasi ja linkität kohtauksia sekä jatkoa yhteen. Siten sinulla on romaani, joka miellyttää lukijoita. Kun lopetat kirjan, katso kokonaiskuva siitä, miten rakensit romaanisi.